Vanillekwarktaart met sinaasappel en speculaasVeldhoven – Vandaag viert Emma haar verjaardag. Ze wordt op 16 november twee jaar, maar ten behoeve van alle ver weg wonende familie is er nu in het weekend al een verjaarsfeestje. Op een feestje hoort gebak. Daar zorgt moeder altijd voor. Dus ook dit jaar. Mama Saskia heeft voor de verjaardag van haar jongste spruit taarten gemaakt die perfect in het seizoen passen. Het zijn Vanillekwarktaarten met sinaasappel en speculaas. De beste recepten leer je natuurlijk van je moeder, weet ook Nienke. Zij helpt dus haar mams met het maken van de taarten en maakt zich zo ook de aloude familierecepten eigen. Het geheim van deze taart begint met het verkruimelen van de speculaas en het vermengen met boter en marmelade. Dit speculaasmengsel moet over de bodem worden verdeeld en aangedrukt. Nienke kan dit nu ook heel goed, zoals uit deze foto blijkt. De rest van het recept mag ik niet onthullen. Maar iedereen weet wel hoe hij met behulp van blaadjes gelatine, in partjes gesneden sinaasappels en het sap daarvan de kwark op de juiste dikte kan krijgen. Hoe je daar de slagroom doorheen moet spatelen is ook wel voor te stellen. Dat je de taart daarna moet garneren met sinaasappelpartjes en bestrooien met pure chocoladevlokken zal ook niemand verwonderen. Kom vandaag maar eens proeven hoe moeder en dochter dit aloude familierecept voor de verjaardag van Emma weer tot leven hebben gebracht. |
Room with a view in New York
6 maanden geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten