Herrie in de keukenDelft – De Rotterdamse chefkok Herman den Bijker bezit meerdere restaurants in Rotterdam en Ouderkerk aan den Amstel. Toch heeft hij geen koksopleiding gevolgd. Hij begon ooit als hulpje in de keuken bij Van der Valk en werkte daarna bij diverse andere restaurants. In Parijs leerde hij het vak van kok echt onder de knie te krijgen. Nu is hij een van de bekendste topkoks van ons land. In het RTL tv-programma “Herrie in de keuken” redt hij op dinsdagavond wekelijks een noodlijdend restaurant van de ondergang. Ik kijk er graag naar. Ook vanavond zit ik om halftien weer voor de buis om naar zijn adviezen en tips te luisteren. Hij schuwt de waarheid niet en zegt het in onvervalst Rotterdams zeer duidelijk als de mensen “lopen te kloten”. Met verbazing zie ik dat in dat soort noodlijdende restaurants soep uit pakjes wordt gemaakt en er allerlei diepvries- en magnetronspullen worden gebruikt. Herman gooit de troep demonstratief in de vuilnisemmer en leert ze weer koken en inkopen is. Zijn compagnon David Crouwel brengt intussen de boekhouding weer op orde. Kortom een leuk programma. Kijk vanavond zelf maar op RTL5 om 21.30 uur. |
Room with a view in New York
6 maanden geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten