maandag 21 november 2005


Kolok is Nederlands beste popkoor


Ad is comboleider en pianist van het beste popkoor van Nederland.Helmond – Het Helmondse popkoor Kolok, waaraan Ad al vele jaren zijn beste muzikale krachten geeft, is eerste geworden tijdens het landelijke popkorenfestival in Apeldoorn. Aan het festival, georganiseerd door de bond voor a capella en lichte koormuziek, deden vijftien koren mee.
“Volgens de vakjury”, vertelde Ad, “waren er bij het optreden van Kolok nauwelijks punten van kritiek te noteren”. Het Helmondse zanggezelschap werd dan ook glansrijk tot beste popkoor van Nederland uitgeroepen.
“We hadden voor ons optreden van een half uur gekozen voor herkenbare songs”, licht Ad de repertoire keuze toe. “We begonnen met ‘Ramaganana’, dat alleen door vrouwen werd gezongen. Daarna vertolkten we a capella ‘Lijn 14’. Verder brachten we ook nog “Brazen Weep’, ‘Cry me a river’ en ‘Musicology van Prince’ “,vertelt Ad enthousiast over de prijs en het optreden. Het is een knappe prestatie. Hoe word je nu het beste popkoor van Nederland? Wat komt daar voor kijken?
Pianist en comboleider van Kolok Ad legt het uit: ”Er is een gedegen voorbereiding van enkele weken aan voorafgegaan. Juist omdat we van ieder nummer met zowel stem als expressie een compleet verhaal willen maken. We benaderen de typische klankleuren van verschillende stijlen zo dicht mogelijk.” Een andere belangrijke factor is de kwaliteit van de dirigent.
Ad benadrukt dat nog eens: “Dirigent Don Henken is een gedreven man. Hij weet ons koor op te stuwen tot een perfecte prestatie. Hij eist veel, maar het resultaat is er dan ook naar”.

1 opmerking:

Anoniem zei

It's all in the family! Proficiat!
Saskia v.R.