donderdag 9 juli 2009

Vliegende Rhino’s in Dortmund


Dortmund – Jullie kennen Dortmund wellicht vooral als de stad van kolen en staal en verder is de grootste stad in het Ruhrgebied natuurlijk ook bekend door voetbalclub Borussia Dortmund. Omdat de stad tijdens de Tweede Oorlog heftig is gebombardeerd, zijn er in het centrum weinig historische gebouwen te bewonderen. Toch is een wandeling door het centrum van de stad wel de moeite waard. Samen met Ad & Els deden Corien & ik het afgelopen zondag.

Corien, Els en Ad bij een gevleugelde neushoorn in Dortmund.

We wilden namelijk de nieuwe attractie die hier sinds 2005/2006 is te vinden bewonderen. Het zijn de vliegende neushoorns die nu in het centrum van de stad zijn te vinden. De gevleugelde dieren wonnen de harten van de Dortmunders en zijn sindsdien verzekerd van een plekje in de zevende stad van Duitsland. Ik vind het immer een goed idee als een stadsbestuur een dergelijk kunstproject organiseert.

Vliegende Rhino’s in Dortmund.

Toen Corien & ik in 2000 een tocht door Canada maakten zagen we in Toronto een dergelijke exhibitie van Elanden. Varkens en honden zijn ook al een eens aan de beurt geweest. Nu zijn het vooral de koeien die heel populair zijn in de grote wereldsteden. We zagen ze in augustus 2002 in Londen, juni 2004 in Manchester, in december 2004 in Den Haag en Ad en ik zagen heel fraaie exemplaren toen we tijdens onze whiskytoer in juli 2006 door Schotland ook Edinburgh aan deden.

Geen opmerkingen: