dinsdag 21 juli 2009

Engelsman wint Delft Ceramica


Delft – Afgelopen weekeinde vond voor de vijfde maal het internationale keramiekevenement 'Delft Ceramica' plaats. Wij bezochten het op zaterdagmiddag. Onze stad heeft een grote traditie op het gebied van Delftsblauw aardewerk en porselein.

 Ondanks het regenachtige weer afgelopen zaterdag waren er toch nog flink wat bezoekers op het keramiekevenement afgekomen.

Het is bijna vanzelfsprekend dat een dergelijk evenement juist hier wordt georganiseerd. We spraken met een aantal deelnemers en bezoekers en merkten dat beide groepen het keramiekevenement zeer waarderen.

 Ondanks het regenachtige weer afgelopen zaterdag waren er toch nog flink wat bezoekers op het keramiekevenement afgekomen.

De deelnemers aan Delft Ceramica moeten voldoen aan strenge criteria. Een jury van deskundigen bepaalt wie mag deelnemen aan 'Delft Ceramica’. De jury let daarbij op professionaliteit, kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Aan het eind van het evenement wordt elk jaar een (geld)prijs uitgereikt. Die prijs is elk jaar meer waard. Dit jaar ging de winnaar met 2009 euro naar huis. Winnaar werd de keramist John Townsend uit het Engelse Portsmouth. Volgens de vakjury was zijn werk het meest vernieuwend en origineel.

Geen opmerkingen: