zondag 5 juli 2009

Europees gevoel


Korbach – Dit weekeinde brengen we samen met Ad & Els door in Sauerland. Ons hotel ligt in Hesborn en vandaar zijn we zaterdag naar het jaarlijkse cultuurfeest in Korbach gegaan. Her en der stonden in het centrum van deze leuke plaats podia waarop koren of orkesten optreden. Daartussen troffen we tenten met allerlei kermisattracties, biertenten en kraampjes waar je van alles kon eten. Van vers gerookte forel tot de bekende braadworsten. Ik kan je verzekeren het was allemaal heel lekker.

De kleur van zijn truitje staat me wel aan, denkt Ad.

Maar dat was dit jaar niet het enige dat de aandacht van de mensen trok. Vandaag gaan de Duitsers naar de stembus voor de landratswahl van de Landkreis Waldeck-Frankenberg. Het was gisteren dus de laatste dag dat de kandidaten kiezers konden voorlichten of overhalen. Ze deden dat met kleurrijke folders en met tasjes met spulletjes. De ene kandidaat deed er een flesje appelsap bij en andere voorzagen de aanstaande kiezers van snoep, fruit en andere versnaperingen.

De kandidaten deelde tasjes met spulletjes uit.

Ondanks dat we in ons beste Duits uitlegde dat we hier niet kwamen op te stemmen, kregen we toch van alles uitgereikt. We wensen alle kandidaten van links en rechts succes en genoten van hun sapjes en fruit. Het gaf een heel Europees gevoel.

Geen opmerkingen: