maandag 6 juli 2009

De krant kun je niet missen


Altstadt-Kulturfest.Korbach - De organisatoren van het Altstad Kulturfest 2009 in Korbach zullen erg tevreden zijn geweest over het weer het afgelopen weekend in hun stadje in de deelstaat Hessen. Bürgermeister Klaus Friedrich van Korbach was vrijdagavond aan het begin van het jaarlijkse feest dan ook erg enthousiast. Hij zei dat de stad zich bijzonder had verheugd op het “fest der feste”. Hij sprak over een “tolles programm mit muzik, tanz und mehr auf fünf bühnen”. Het was aan de mensen ook te zien. Iedereen was in een opperbeste stemming.
Ad & Els en Corien & ik hadden het, het afgelopen weekend dan ook best naar onze zin tussen de ‘Korbacherinnen und Korbachern’.

Corien assisteert bij het maken van haar zonnehoed.

Het vier dagen durende feest trok ook erg veel bezoekers van buiten de stad. Met temperaturen achter in de 20 en soms voor in de dertig hadden de uitbaters van de talloze bier-, wijn en limonadetenten een gouden weekend. Andere deelnemers speelden ook snel in op de hoge temperaturen. De Waldeckische Landeszeitung had twee kramen ingericht waar zij gratis kranten uitdeelden aan de bezoekers van het feest. Helaas kregen de kranten niet veel aandacht. De bier- en wijntenten met hun vrolijke muziek en koele versnaperingen wonnen het ruimschoots bij de ‘bürgerinnen und bürger”. Tot dat één van de dames in de kraam van de krant op het lumineuze idee kwam om zonnehoeden te maken van de kranten.

Twee trotse meiden met een zonnehoed en een trotse maakster.

Toen was er plotseling weer veel aandacht voor de verkoeling brengende krant. In een simpele handomdraai maakte zij met plakband en een niettang een grappige zonnehoed. Corien & Els wilden ook wel zo’n ludieke hoed. Op het filmpje kun je zien hoe Corien de vrouw in de kraam assisteerde. Ik maakte ten behoeve van de krant een foto van de creatieve krantenvrouw en haar twee modellen. Die foto’s wil ik de lezers van ODD natuurlijk ook niet onthouden. De krant kun je niet missen, zeker niet als het erg warm is.

Geen opmerkingen: