woensdag 8 juli 2009

Twee prijzen voor Marlotte


Stiphout – Zaterdag 13 juni was een zonovergoten dag. Een prachtige dag voor de clubkampioenschappen van de St-Trudoruiters uit Stiphout. Marlotte was daar met haar paard Dania natuurlijk ook van de partij. Els & Ad waren ook naar de clubwedstrijden gekomen. Zij zagen dochterlief met drie andere ruiters de opening van de dag verzorgen. Het was een demonstratierit waarbij de vier ruiters met hun paarden gelijktijdig allerlei ingewikkelde figuren rijden. Marlotte vergelijkt het graag met “synchroonzwemmen voor paarden”. Daarna volgde de paardendressuur, de ponydressuur, springen voor pony’s en daarna ook nog het springen voor paarden.

Marlotte met Dania.

Voor Marlotte was het een bijzonder dag. Het was de eerste keer dat ze met haar Dania mee deed met een wedstrijd. Daarvoor reed ze slechts één keer eerder mee. Dat was op een andere paard. “Ik was erg zenuwachtig”, bekende Marlotte. Als de ruiter nerveus is, merkt het paard dat meteen. Ook Dania had dus wat last van zenuwen. Bij het oefenen voor de wedstrijd ging het dan ook niet geweldig. Dat veranderde tijdens de wedstrijd zelf helemaal. Marlotte reed een goede wedstrijd.

Marlotte met Dania.
Ze was na afloop erg blij want de proef ging bijna foutloos. “Er waren slechts wat schoonheidsfoutjes”, gaf ze later lachend toe. Marlotte behaalde de vierde prijs bij de dressuurproef. Maar dat was niet de enige prijs die Marlotte in de wacht sleepte. Ze bleek bij de uitreiking samen met een bestuurslid ook de zogenaamde werkpaardenprijs te hebben gewonnen. Die prijs gaat naar het clublid dat zich bijzonder heeft ingespannen voor de St-Trudoruiters. Het is een prijs waaruit blijkt hoe je clubleden jouw inzet waarderen. Alle deelnemers aan de wedstrijd stemmen vooraf op de kandidaat van hun keus.

Marlotte met haar prijzen.

De verkiezing was voor Marlotte een complete verrassing. “Ik begrijp nog steeds niet waarom ik volgens de clubleden de prijs heb verdiend. Hoe dan ook ik ben wel blij met de waardering”, aldus Marlotte na de prijsuitreiking. Een trotse vader Ad zei na afloop: “Ik heb er niet erg veel verstand van, maar ook ik was onder de indruk van de mooie, goede kuur van Marlotte.”

Geen opmerkingen: