donderdag 29 mei 2008

Schandalig goedkoop


Delft – Volgens een marktonderzoek lezen liefhebbers van rode wijn vaker dan gemiddeld de NRC en stemmen ze op de PvdA en D’66. Witte wijndrinkers kiezen meestal VVD en lezen de Telegraaf en het Parool. Volgens het marktonderzoek zijn de mensen die rosé drinken fan van de SP of het CDA en ze lezen de Telegraaf op Zondag, Metro of Spits. De Volkskrant is populair bij mensen die van rood en wit houden. De lezers van Elzevier staan open voor alle kleuren en schakeringen, mits het maar kwaliteit heeft.

Ze staan klaar voor de barbecue.

Met de schandalige tip die ik jullie nu geef kan je alle kanten op. Het maakt niet uit wat je stemt of leest. Al de wijnen hebben mijn x-factor voor wijn. Ze hebben allemaal een stoere mondvol fruit en ze zijn goedkoop. Schandalig goedkoop zelfs. Je fietst er voor naar de supermarkt PLUS. Daar is de Chileense rosé El Descanso, Shiraz 2007 in de aanbieding. Normaal €4,79. Nu twee halen één betalen. De Vega Libre Rosado is een stoere, stevige, beetje droge rosade met veel rood fruit. Heerlijk voor bij de barbecue. Deze Spaanse rosé is nu €2,= per fles. Uit de Gascogne in Frankrijk komt de Bordeneuve Rosé. De smaak van rode en zwarte besjes, bramen en frambozen combineert natuurlijk geweldig met een zalmfilet of kip op de barbecue. Het is ook een geweldig aperitief en ik ken zelfs iemand die hem altijd bij de bami serveert. Normaal al goedkoop met €3,49 maar nu in de aanbieding vliegt hij voor €3,= de schappen uit.
Drie omfietsrosétips. Je hoeft mij natuurlijk niet te geloven, maar ook wijnkenners zoals Harold Hamersma, Hubrecht Duijker en Nicolaas Klei fietsen er voor om.
Maak dus de fietsentassen rap leeg en fiets om naar de lokale PLUS markt.
Een snel groeiend aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: