zondag 18 mei 2008

Nat Belgisch avontuur


Poulseur – Een cadeau verzinnen voor een verjaardag vind ik zelden een eenvoudige opgave. Over het cadeau dat ik Corien voor haar zestigste verjaardag wilde geven, behoefde ik echter niet na te denken. Je doet Corien geen groter genoegen dat een gezellig samenzijn met haar kinderen en kleinkinderen. Het werd dus een gezamenlijk weekeinde met de vier kinderen en de zeven kleinkinderen. Over de locatie behoefde ik natuurlijk ook niet lang na te denken. Dat werd Le Moulin de Poulseur, de vakantiewoning in België. Als je eigen broer en zus en partners over zo’n mooie locatie beschikken, is de keus snel gemaakt.


Op het bordes van de grotten maakten we na ons bezoek deze groepsfoto.

We arriveerden afgelopen vrijdagmiddag in een vrolijke stemming in de Belgische vakantiewoning en werden door Els & Ad in een zelfde stemming opgewacht. Na een lekker kopje koffie en een gezellig biertje in de tuin, vertrokken de laatste weer naar Stiphout.


Terwijl zijn zussen en nichtjes genieten van de klimtoestelen, geniet Abel van het ijsje van opa.

Op onze eerste avond deden we wat waarschijnlijk alle gasten voor ons ook deden. We staarden in de vlammen van een vuurtje op de stookplaats, dronken een heerlijk glaasje en aten een verrukkelijk hapje. Het weer werkte geweldig mee, want pas toen we om middernacht naar binnen gingen, barsten een geweldig onweer los. Het zou de hele nacht doorgaan.
De volgende dag brachten we een bezoek aan de grotten van Remouchamps. Ook al iets dat vele gasten voor ons deden. Vooral de kleinkinderen vonden het tochtje in de schemer van de grotten over de ondergrondse rivier in het bootje erg opwindend.


Zeven kleinkinderen in bad.

Ook bovengronds bleef het later nat. De kinderen konden nog wel even op het klimtoestel in de tuin spelen, maar moesten hun spelactiviteiten al snel naar binnen verplaatsen.
Voordat de kinderen ’s avonds hun slaapplaats opzochten, moesten ze natuurlijk eerst in bad. Dat gebeurde niet zoals de foto suggereert met z’n zevenen te gelijk in een keer, maar dat scheelde niet veel. Het is waarschijnlijk de eerste en laatste keer dat ons zevental gezamenlijk in bad zit. Zo’n unieke foto hoort bij zo’n weekend.

Geen opmerkingen: