dinsdag 27 mei 2008

Karsten doet stamboomonderzoek


Helmond – Het beoefenen van genealogie is een vorm van vrijetijdsbesteding die in populariteit snel groeit. Het doen van stamboomonderzoek wordt op steeds jongere leeftijd ter hand genomen. Dat constateerden Corien & ik afgelopen zaterdag toen we door onze oudste kleinzoon Karsten werden rondgeleid op Pukkendam, ‘zijn’ kinderdagverblijf.

Karsten doet aan genealogie.

Nadat we eerste hadden bekeken waar hij ’s middags een dutje doet, op welk stoeltje hij gewoonlijk aan de grote tafel zit en hoe klein de kinder-wc’s zijn, nam hij ons mee naar een van de stambomen die zijn klas opsiert. In het kader van de oma & opa-dag hadden de peuters met behulp van fotootjes van hun ouders en grootouders een stamboom vervaardigd. Buiten op de speelplaats maakte een van zijn jufs een foto van Karsten samen met zijn oma en opa uit Delft. Ook die plaat krijgt straks weer een plekje in de klas.

Karsten wil niet kliederen.

Peuters zijn doorgaans erg graag in de weer met verf, klei en zand. Creatief kliederen is erg populair. Karsten had daar afgelopen zaterdag echter geen zin in. Een paar jufs probeerde hem over te halen om samen met zijn opa & oma een vrolijk gekleurde handafdruk op een schilderijtje te plaatsen. Karsten vond dat geen goed idee. Ook nadat zijn grootouders het hadden voorgedaan, ging hij niet overstag. In de zandbak wilde hij later nog wel een zandtaartje bakken, maar het verfhandje zette hij pas thuis op het schilderij toen zijn mama erbij was.

Geen opmerkingen: