maandag 26 mei 2008

Dansen is LOL

Helmond – Zondagmiddag zijn Corien & ik naar de eerste dansvoorstelling geweest van de Helmondse danstudio LOL in wijkhuis ’t BrandPunt in de Helmondse wijk Brandevoort. De zaal zat boordevol met vaders, moeders, broertjes, zusjes, oma’s, opa’s, nichtjes, neefjes, ooms en tantes. Wij zaten er dan ook in een dergelijk rol.

Bob en Karsten zaten ook in de zaal.
Benthe is leerling bij deze dansstudio en deed ook mee in de voorstelling. Als je jezelf dansstudio LOL noemt (Lekker Ontspannen Leven onder het motto Laughing Out Loud) wek je de verwachting dat het een leuke en ontspannen boel wordt. Dat werd tijdens de uitvoering helemaal waargemaakt. Plezier maken bleek heel belangrijk voor de deelnemers. De vreugde spatte van de voorstelling af.

Benthe zat na de voorstelling even te genieten van het applaus.
In een wervelend tempo passeerden heel wat verschillende dansvormen de revue. De voorstelling heette 'Moves & Movies'. De ‘moves’ kwamen o.a. van kinderdans, streetdance, latino-aerobics, gogo-dance en moderne dans. Ook de movies herkenden we allemaal. Ik zag onder andere Bee Movie, The Lion King, The Fast and the Furious en The Matrix voorbijkomen. Benthe was niet het enige bekende gezichtje dat we op het podium zagen. Haar tante Nicol had een groot aandeel in de voorstelling. We zagen haar in diverse nummers optreden. Ook haar dochtertje Lysanne was van de partij. Zij zat in de ‘Bee Movie’. Haar nichtje Benthe was present in ‘Happy Feet’ De reclame probeerde ons vroeger wijs te maken dat dansen plezier voor twee is. Nu weet ik beter. Dansen is plezier voor een hele zaak vol enthousiaste mensen. Toch was nog niet iedereen overtuigd. Toen ik na de voorstelling aan Karsten vroeg of hij later ook op dansen wilden, aarzelde hij geen moment. Hij keek zijn opa even meewarig aan en zei: “Dansen is voor meisjes”. Ook dat is LOL.


Geen opmerkingen: