zondag 11 mei 2008

Groot gezin wordt te duur


De vader van 100 kinderen en de echtgenoot van 11 vrouwen.
Delft – Ayattu Nure, een Ethiopische man met 11 vrouwen en 77 kinderen, raadt mensen dringend aan zijn voorbeeld niet te volgen. De 56-jarige man zag zijn geldzorgen toenemen en zijn fortuin verdwijnen als sneeuw voor de zon door de onderhoudskosten van zijn grote gezin. Hij is nu een warm voorstander van anticonceptie en beveelt het iedereen aan. Het is volgens hem nog beter om helemaal niet te trouwen.
Nure kan de namen van al zijn kinderen niet onthouden. Hij probeert ze af te leiden aan de moeder waar ze bij wonen. Zeven van zijn vrouwen wonen in hutten op zijn terrein. Die hutten zijn trouwens hard aan renovatie toe. De andere vier echtgenoten wonen in huizen in de vallei dicht bij zijn woning. Zijn vrouwen kregen in totaal 100 kinderen, maar 23 daarvan zijn reeds overleden. Nure zegt een rijk man te zijn geweest. Hij trouwde zo vaak omdat hij zijn rijkdom wilde delen. Nu kan hij zijn vrouwen en kinderen niet meer onderhouden en wil hulp van de overheid. Hij klaagt ook over de leiding van de lokale lagere school. Hier zitten 44 van zijn kinderen op. De schoolleiding wil van elk kind een pasfoto voor het schoolarchief. Ook dat kan Nure niet betalen.

Verzamelen voor het ontbijt.

Zijn oudste zoon, de 33 jaar oude Dagne Ayattu slaat het advies van zijn vader om niet te trouwen en vooral anticonceptie te gebruiken in de wind. De man heeft zeven kinderen en trouwt binnenkort zijn vierde vrouw. Ik denk dat Nure de namen van zijn kleinkinderen niet eens meer probeert te onthouden.

Geen opmerkingen: