woensdag 28 mei 2008

Regenwolken als vriend


Helmond - Met het kunstfestival Artimond heeft Helmond een evenement om trots op te zijn. Kunstliefhebbers hebben deze driedaags culturele gebeurtenis dan ook met rood omlijnd in hun agenda staan. Het feit dat dit festival nu al voor de 42ste keer wordt georganiseerd is een duidelijke bewijs dit festival voor liefhebbers van beeldende kunst, straattheater, literatuur, architectuur, muziek, film, dans en cabaret inmiddels ruimschoots toonaangevend is. Artimond is een must en niet alleen voor Brabanders. Een compliment voor de organisatoren is op zijn plaats.

Ook op Artimond kun je mooi weer spelen.

De concurrentie was dit weekend overigens weer groot. Wij moesten kiezen uit The Hague Jazz, de opa en omadag in Pukkendam en Artimond. Omdat wij niet zo goed zijn in kiezen, dezen we alle drie. Wij boften dan ook dat het weer op zondag wat aarzelend op gang kwam. Het was daarom bij de speelplekken en de kramen met schilderijen, sieraden, bronzen beelden en andere kunstwerken nog niet zo druk. We konden alles lekker van dichtbij bekijken. Soms zijn regenwolken je vriend.

Vrolijke gastvrouwen.

Het kasteel levert een bijzonder fraai decor voor deze jaarlijkse kunstmanifestatie. We komen niet zo vaak op deze plek, maar het viel afgelopen zondag weer eens op wat een uitgelezen plek dit is om dergelijke evenementen te organiseren. We kregen van fraai uitgedoste gastvrouwen een programma en aan de hand van dit document maakten we onze tocht langs al het geboden kunstvertier.

Geen opmerkingen: