donderdag 29 mei 2008

Privé-concert

Helmond – Vorige week zaterdag kregen Corien & ik in de St. Trudokerk aan de Dorpsstraat in Stiphout een privé-concert van Ad en zijn dochter Maartje. Vader en dochter moesten de volgende dag zorgen voor een muzikale opluistering van de dienst voor de eerste communie en waren in de kerk aan het oefenen.

Maartje oefent in de kerk.

Ook aanstaande zondag zorgen de muzikale vader en dochter weer voor de feestelijke omlijsting van de kerkdienst. Els was met kleindochter Marlynn ook naar de parochiekerk gekomen. Marlynn wilde opa en mama ook wel eens bezig zien op het orgel. Benthe, Sietske en Karsten waren met ons meegekomen naar de kerk.

Ad help Benthe bij het spelen van Vader Jacob.

Ook dit drietal wilde zich de kans om het orgel van deze neogotische kerk te beklimmen en alles van zo dichtbij mee te maken niet laten ontgaan. Hoog in de kerk heb je bovendien een prachtig zicht op de gebrandschilderde ramen.

Marlynn haalt al geluid uit het instrument van haar moeder.

Na het concertje door Ad en Maartje mochten Benthe en Sietske even proberen om ‘Vader Jacob’ te spelen op het orgel. Dat lukte alleen met assistentie van Ad.
De kans om op het instrument van Maartje te blazen, lieten de dames aan zich voorbij gaan. Een nootje uit dat glimmende instrument halen, was net een brug te ver voor de beide dames. Niet voor Marlynn.

Marlynn kan Benthe en Sietske niet overhalen.

De dochter van Maartje heeft helemaal door hoe het werkt en kan inderdaad al enig geluid uit het grote glimmende instrument halen. Goed voorbeeld doet ook hier goed volgen. Marlynn kon Benthe en Sietske overigens ook niet overhalen om eens een poging te wagen.

Geen opmerkingen: