maandag 14 april 2008

Spelletjes doen op Familiedag


Hazerswoude-Rd – De traditionele familiedag werd dit jaar georganiseerd door Nella & Martien, met ongetwijfeld ook nog wel wat assistentie van hun dochters. De dag vond plaats in een zaaltje bij hun kerkje. Tot onze vreugde was ook tante Frouk dit jaar weer present. Temidden van haar neven en nichten met aanhang en nazaten was het erg leuk dat zij ook dit jaar weer van de partij kon zijn. Er viel veel te kletsen, te drinken en te snoepen en voor de actieven onder ons was ook van alles te doen.

Gastheer Martien en gastvrouw Nella met tante Frouk.

In de hal kon je o.a. stokken vangen. De kinderen vonden het erg leuk om hun mama's en papa's stokken te zien vangen die zij met een druk op de knop loslieten.

Saskia vangt stokken.

Ook voor de allerkleinsten waren er leuke speel-avonduren te beleven. Abel vond de grote slang erg leuk om door te kruipen op weg naar het licht aan het eind.

Abel gaat op avontuur.

Er werden ook dit jaar natuurlijk weer de traditionele groepsfoto’s gemaakt. Dat leverde voor sommige kleinkinderen een nog leuker spelletje op. Terwijl oma Corien even bereidwillig plaats nam op een stoeltje zodat de fotografen de belichting uit konden meten, grepen de kleinkinderen hun kans. Oma kietelen is immers hilarisch, voor iedereen.

Oma kietelen is ook erg leuk.

Een groepsfoto levert ook leuke spelmomenten op. Abel zag plotseling een prachtig bos krullen voor zich. Daar moest hij toch even aan trekken. Zijn grote nichtje Benthe vond het niet zo leuk. Ze wilde graag dat de foto nog een keer werd overgedaan. Die tweede keer hield mama Saskia de handjes van haar grijpgrage zoontje maar vast.

Abel ziet zijn kans.

Daarna was het nog niet gedaan met de groepsfoto’s.

En dan nu zonder haartrekken.

Opa Pieter Jan en opa Frans vormden met kun kleinzonen Mees en Karsten nog even een heel klein groepje. De beide kleinzoon hadden een nieuwe trui dit door oma Nellie was gebreid. Daarmee gingen ze op de foto.

 Opa Frans en Karsten & opa Pieter Jan met Mees.

Tenslotte maakten we ook nog een groepsfoto van de club van Nellie & Pieter Jan. Je kunt dit soort foto’s tenslotte nooit genoeg maken.

De club van Nellie & Pieter Jan.

De familiedag eindigde met een warm en koud buffet. Nella & Martien hebben ons een leuke middag met heerlijke dingen bezorgd.

Geen opmerkingen: