maandag 28 april 2008

Over the Public Footpath


Heathfield – Zondagmorgen maakten we een wandeling in de directe omgeving van ons vakantieverblijf. De Cralle Corn Mill walk voerde ons over de public footpaths in de omgeving van ons verblijf. Zo’n tocht over public footpaths moet je niet onderschatten. De paden zijn niet altijd perfect begaanbaar en voeren door een nogal gevarieerd gebied. Langs beekjes, door bossen, dwars over weilanden waarin koeien, schapen en een enkele stier de ruimte met ons deelden.


De kleinkinderen en vooral Sietske vonden die hele grote dieren wel erg spannend. Bewegwijzering is er niet. We moesten het doen met een beschrijving van de farmer. Maar ook zonder TomTom gelukte het ons prima om de tocht te maken. Tijdens zo’n tochtje wordt van je verwacht dat je de ‘country code’ respecteert. Dat betekent o.a. dat je hekken en poorten niet open laat staan. Anders kan de boer achter zijn vee aan. Met behulp van een paaltje maakten we de groepsfoto. Die foto maakten we aan het eind van de tocht.


Volgens de beschrijving van de farmer was de tocht 2 miles. Wij schatten echter dat we toch zeker wel vijf kilometer hebben afgelegd. Dat deden Benthe, Sietske en Karsten ook met veel plezier. Met name de kleinste twee hebben mij versteld doen staan. De wandeltocht door beboste heuvel- en graslanden deden ze eigenlijk moeiteloos. Ik stond versteld van hun uithoudingsvermogen. Toen we weer terug waren bij ons verblijf en in het zonnetje genoten van een kopje koffie, renden zij al weer achter een bal aan.

Geen opmerkingen: