vrijdag 18 april 2008

Geen patataardappels


Londen – Iedereen die wel eens in Londen is geweest, kent het warenhuis Fortnum & Mason op Piccadilly. De inwoners van de Britse hoofdstad noemen de zaak kortweg ‘Fortnum’s’. De winkel werd in 1707 begonnen door de heren William Fortnum en Hugh Mason. Hoewel het slechts om twee van de vele verdiepingen gaat, is de Food Hall eigenlijk het beroemdst. En op die afdeling zijn de picknick manden – met daarin champagne, gerookte zalm en Stilton – weer het bekendst. Omdat het tegenover de Royal Academy of Arts ligt, wandelden wij er onlangs ook maar weer eens naar binnen. Het was heerlijk rustig. Geen toeristen, slechts klanten in de zaak.

Corien toont een Jersey Royal Baby Patatoe.

Vorig jaar kreeg de winkel 300 jaar na de opening een facelift van £24 (€31,2). Het warenhuis ziet er nu moderner uit. Ook het personeel is niet langer gekleed in livrei, maar draagt nu ‘slechts’ een stemmig donker pak. De prijzen in de winkel zijn nog wel, net als de klanten, behoorlijk upperclass. Corien toont hier een klein aardappeltje dat de fraaie naam Jersey Royal Baby Patatoe draagt. Je kunt ze hier los kopen.

 Jersey Royal Baby Patatoe.

Corien herkende als dochter van een groenteboer natuurlijk meteen de kwaliteit. De prijs is helemaal overeenkomst de status van de winkel. De prijs van een kilo van deze kleine aardappeltjes is £11 (€14,30). Maar het zijn dan ook geen patataardappels.

Geen opmerkingen: