dinsdag 15 april 2008

Leven met een luiertas


Eindhoven – “We kunnen niet meer spontaan naar de film”, zegt Michiel vanmorgen in een paginagroot artikel in het NRC-Next. Hij klaagt niet, maar legt uit welke veranderingen optreden als er een kind in je leven komt. De ochtendkrant schrijft over die veranderingen van levensstijl als je rekening moet houden met je kind. Vooral de vraag of het hebben van een kind is te combineren met je werk komt duidelijk aan de orde. Marieke legt uit dat ze beide niet erg tevreden zijn over de crèche. Daar gaat hun zoon Mees dan ook niet meer naar toe.

De foto uit de krant.

“We vonden dat helemaal niks”, zegt ze in de krant. “Daar zat hij dan in zo’n schommelstoeltje. Ze hadden elke dag een andere leidster. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat ik hem ’s ochtends ging brengen en dat de invalleidster vroeg hoe hij eigenlijk heette”, licht ze hun mening verder toe in de krant van vandaag. Marieke werkt daarom alleen op zaterdag, als vriend Michiel thuis is. Één dag in de week gaat zoonlief naar oma in Helmond, zodat Marieke nog wat freelancewerk kan doen. Familie is dus belangrijk, want ook bij haar zus, die zelf vier kinderen heeft, kan Marieke altijd terecht met vragen, meldt ze in het artikel.
In het artikel komt ook een stel uit Deventer en een stel uit Amsterdam aan het woord. Marieke onthult in de krant dat Michiel al veel eerder aan een kind toe was dan zij zelf. Als het alleen aan hem had gelegen, was Mees nu al bijna negen jaar. Omdat het huis nog moest worden opgeknapt en omdat er nog wat grote reizen op het programma stonden, werd de komst van een baby uitgesteld, lezen we in de krant.

Geen opmerkingen: