zondag 20 april 2008

Dubbel feest


Veldhoven – Gisteren werd Nienke acht jaar. Ze vierde haar verjaardag samen met haar broertje Abel. Hij was op 31 maart reeds 1 jaar geworden, maar vond het niet erg om dit samen met zijn zusje te vieren. Beide kinderen hadden zich feestelijk aangekleed voor de viering van deze heugelijke dag. Tot hun vreugde waren beide oma’s en opa’s naar Veldhoven afgereisd en waren ook enkele ooms en tantes met nichtjes en neefjes naar hun domicilie gekomen.

De door mama Saskia gemaakte verjaardagstaart was voorzien van acht kaarsjes.

De feestelijkheden begonnen ’s morgens zodra de grootouders waren gearriveerd met het doven van de acht kaarsen op de verjaardagstaart van Nienke. Dat deed zij zelf nadat ze eerst door alle aanwezige familieleden luidkeels was toegezongen. Abel had zijn taart met één kaarsje natuurlijk vorige maand reeds ontvangen. Nadat alle kaarsjes waren gedoofd, kwamen de cadeaus.

Oma had ook nog een knuffelbobby meegenomen.

Beide kinderen zijn door hun ouders, zussen en overige familieleden goed bedacht. Voor Abel was er natuurlijk ook het traditionele cadeau dat alle kleinkinderen op hun eerste verjaardag ontvangen: de stoel. Gelukkig had oma ook nog een knuffel meegenomen. Met een stoel kun je uiteindelijk niet spelen. Hoewel Abel daar ook nog wel kans toe zag. Hij vond het erg leuk om de stoel de hele kamer door te duwen. Net zo behendig als een bejaarde hangoudere zijn rollator door een vol winkelcentrum duwt, zo gemakkelijke manoeuvreerde Abel met zijn nieuw verworven stoel door de drukke huiskamer. Er schuilt een chauffeur in hem.

 Josephine vond de Britse knuffel ook erg aantrekkelijk.

Het kereltje had duidelijk plezier in de onderneming met de stoel. Ook het Britse knuffeltje viel in de smaak. Overigens niet alleen bij hem. Ook zijn nichtje Josephine was erg gecharmeerd van de Londense bobby. Abel kon dat wel begrijpen en gaf haar de ruimte om er ook mee te spelen.

Geen opmerkingen: