maandag 21 april 2008

De toekomst is nu


Delft – ‘De Toekomst is Nu’ is een serie televisieprogramma’s van de KRO. In elk programma komen technische hoogstandjes voorbij. Het zijn innovaties die al op zeer korte termijn daadwerkelijk kunnen worden gebruikt. Soms zijn het zaken die nu al worden gebruikt. De serie wordt momenteel herhaalt op vrijdagavond. Afgelopen vrijdag ging het over de toekomst van de arbeid.

Deskundigen van Cisco.

Er kwamen antwoorden op de vragen; Gaan we in de toekomst nog wel naar kantoor of doen we alles vanuit onze kelder? Hoeveel verschillende banen gaan we verslijten en wat leren we allemaal? In het programma stelde men dat banen steeds meer ‘in handen’ van robots komen, of naar het buitenland verdwijnen. In het programma van afgelopen vrijdag toonde presentator Sven Kockelmann, de nieuwe Chriet Titulaar, wat we daar aan kunnen doen. Hij liet zien dat je voor het kantoor van de toekomst lang niet altijd meer je huis uithoeft. Dankzij internet en tele-conference systemen houdt je contact met je ‘echte’ collega’s en natuurlijk je baas.

Paul is een van de deskundigen van Cisco.

Als voorbeeld toonde men in het programma het systeem van tele-vergaderen dat door Cisco is ontwikkeld en wordt toegepast. Cisco TelePresence is een innovatieve, nieuwe technologie in de communicatie. Een medewerker van Cisco legde het in de uitzending uit. Aan tafel zaten nog meer deskundigen van het bedrijf. Jullie herkennen natuurlijk meteen neef Paul. Volgens heel veel deskundigen is thuiswerken een kwestie van tijd, uiteindelijk is het onvermijdelijk dat mensen zelf gaan bepalen wanneer ze werken. Ze worden afgerekend op dat wat ze hebben gedaan en niet op hoeveel tijd ze achter hun bureau door hebben gebracht.

Geen opmerkingen: