maandag 31 december 2007

Ingesneeuwd in Barrie


Delft – Een witte kerst is het niet geworden dit jaar. Toch viel in de dagen voor Kerstmis hier en daar in ons land wel wat sneeuw. Het waren slechts enkele centimeters, maar toch genoeg om naar buiten te gaan met de camera om die witte wereld vast te leggen. Het komt immers niet zo vaak meer voor dat er sneeuw ligt in De Mortel, Stiphout of Delft. Dat moet worden vereeuwigd. Voor onze nicht en neef Corrie & Warrie in het Canadese Barrie lag dat heel anders.

Zonder snow blower kom je in Barrie de deur niet uit.

Zij zijn onlangs weer ingesneeuwd. Warrie meldde me dat toen hij kort voor Kerstmis Corrie rond halfvijf ’s middags van haar werk wilde halen er een fikse hoeveelheid sneeuw op zijn oprit lag. Niet een paar centimeter zoals bij ons, maar een paar meter. Hij kon de oprit voor zijn huis niet uit. Voor hij weg kon, moest hij de oprit eerste schoon blazen. Maar volgens Cruijff heeft elk nadeel zijn voordeel: de witte wereld in Barrie ziet er wel sprookjesachtig mooi uit.

Tijdens een wandeling langs de oever van het meer in Barrie.

Helaas had neef Warrie geen tijd om met zijn camera naar buiten te snellen om voor ODD wat foto’s te maken. Toch wist ik de hand te leggen op een paar witte plaatjes van zijn woonplaats in Ontario.

 Spirit Catcher in de sneeuw.

Sinds 1986 staat aan het eind van Maple Street een majestueus sculptuur dat de fraaie naam Spirit Catcher draagt. Het kunstwerk vlak bij het meer zag er na de hevig sneeuwval nog indrukwekkender uit. Hoe de sneeuwsituatie nu tussen Kerst en Oud&Nieuw is in Canada weet ik, maar met Corrie & Warrie gaat het in ieder geval uitstekend.

Geen opmerkingen: