zaterdag 29 december 2007

Wereldberoemde chocolade


Antwerpen – Wie aan de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antwerpen denkt, komt al gauw met zaken zoals; het Rubenshuis, het Middelheimpark met de schitterende collectie moderne beeldhouwkunst of het Diamantmuseum.
Voor chocoladeliefhebbers is in de stad op de rechteroever van de Schelde nog een heel belangrijk pand. Dat is Chocolatier Goossens aan de Isabellalei. In het eigen atelier van de zaak worden daar op geheel ambachtelijke manier de fijnste pralines gemaakt.

 De winkel is te vol om iedereen binnen te laten.

De chocoladelekkernijen van meester-chocolatier René Goossens zijn over de hele wereld beroemd. Deze familiezaak trekt klanten van over de hele aardbol. President Bush vond op kerstmorgen chocolade van Goossens onder zijn boom. Bill Clinton bracht toen hij als president België bezocht, ook een bezoek aan deze winkel.
In de drukke decembermaand vormt zich voor de winkel in het centrum van Antwerpen een rij van kopers. De winkel is te vol om iedereen binnen te laten. Geduldig wachten de chocoladevrienden en –vriendinnen voor de deur van Goossens tot ze naar binnen mogen. Ook Els & Ad en Corien sloten zich graag daarbij aan.

Geen opmerkingen: