vrijdag 14 december 2007

A Helmond Christmas Carroll


Helmond – Kerstmis en Charles Dickens horen onafscheidelijk bij elkaar. Dat weten ze in Brandevoort nu al voor het vijfde jaar.

Benthe ontmoet een personage uit de wondere wereld van Charles Dickens. FOTO:SASKIA.

Afgelopen zondag brachten Bob & Saskia met hun kinderen een bezoekje aan de tot een 19e-eeuwse kerstmarkt omgetoverde De Veste. De woonhuizen waren veranderd in pittoreske winkeltjes en op de hoek van de markt zong een heus Victoriaans kerstkoortje. De kinderen kwamen de figuren uit de boeken van de beroemde schrijver van ‘A Christmas Carroll’ hier in levende lijve tegen.

De kinderen draaien door in de wereld van Charles Dickens.FOTO:SASKIA.

Niet alleen de norse Scrooge wandelde er rond, ook andere bekende figuren uit de boeken van Dickens zoals Tiny Tim, David Copperfield, Oliver Twist, de Londense boevenleider Fagin en de aardige Nicolas Nickelby waren terug te vinden tussen de kerstliederen neuriënde bezoekers van het tot Dickens themapark omgevormde Brandevoort.

Figuren uit de wondere wereld van Charles Dickens. FOTO:SASKIA.

De kerstmarkt is erg populair in Helmond e.o. Vorig jaar lag het geschatte aantal bezoekers rond de 13.000 mensen. Dit jaar zijn er dankzij het lekkere winterweer ongetwijfeld nog meer personen naar wondere wereld van Charles Dickens gekomen.

 De woonhuizen waren veranderd in pittoreske winkeltjes uit de wondere wereld van Charles Dickens.FOTO:SASKIA.

Geen opmerkingen: