vrijdag 29 december 2006

Marlynn is het kerstkindje


Helmond – Op zondagochtend vonden we onze kleindochter Marlynn terug in de bekwame handen van Maria en Jozef. Ze vervulde de hoofdrol in de levende kerststal van het Dr. Knippenbergcollege. We namen er natuurlijk ook een kijkje. Het is leuk te bedenken dat andere kinderen uit de familie daar ook al eens in het kribje lagen.

Marlynn de kleindochter van Ad & Els speelt het kerstkindje in de levende stal van het Dr. Knippenbergcollege.

De eerste was Marlotte. Toen zij de rol van het kindje Jezus voor haar rekening nam, deed zij dat met dezelfde Jozef die ook nu nog de vaderrol voor zijn rekening neemt. Later in 2001 (Benthe) en in 2005 (Karsten) figureerden ook al familiebaby’s in de levende stal van de school.

De baby’s wisselen steeds, maar Jozef blijft op zijn post.

Onze kleindochter Marlynn doet nu mee in alweer de 24ste editie van de kerststal. De kleine meid genoot duidelijk van haar centrale rol in de stal. Ze bleef steeds om zich heen kijken naar de gebeurtenissen in de stal. Ze moest dat blijven zien, want owee als Maria haar even in de kribbe wilde neervlijen.

Na haar rol als kerstkindje mocht Marlynn weer met mama mee naar huis.

Dan was de wereld – kerstmis of niet – toch te klein. Ik vond de kerststal dit jaar weer geweldig. Er waren een ezel, een echte (geen dromedaris) kameel, de nodige lammetjes en veel duiven. Je kon het zo gek niet bedenken of het was in de kerststal te zien.

Een bijdrage van Ad

Geen opmerkingen: