maandag 4 december 2006

Adieu Konmar


Helmond – De 'allerlaatste dag' 's ochtends om acht uur. Wie waren op pad om de laatste restantjes van de Konmar weg te kopen tegen 50% korting?? Je raadt het al. Jazeker, óók de kratten Grolsch (beugelfles) en Bavaria 8.6.

Inderdaad het waren Els, Marlotte en Ad.

Ik heb later begrepen van bezoekers, dat rond elf uur de gehele winkel helemaal leeg gekocht was. Dat hadden ze bij de Konmar heel slim bekeken. Op woensdag was de leegverkoop begonnen met 20%, donderdag 20%, vrijdag 30% en uiteindelijk alle restanten voor 50%. Wat op zaterdag ook aardig was en waar ik eigenlijk heel verbaast naar stond te kijken (helaas géén foto) was de enorme vracht 'vers gebakken' brood... Jazeker: óók 50 procent! Navraag leerde dat men zelfs de restanten aan grondstoffen heeft op willen werken. Dus ook het meel moest op. Vandaar!!
Straks zit hier de grootste AH van Nederland.

Je snapt dat ook in ons karretje heel wat brood en broodjes waren terug te vinden. Na de schappelijke afrekening bij de kassa (echt, wat een lol, om maar de 'helft' af te moeten rekenen.... Zou eigenlijk elke dag moeten kunnen),gingen we de winkel uit met een bloemetje. Zelfs het bloemetje was voor de helft van de prijs! De dag kon niet meer kapot.

Adieu Konmar. Misschien kunnen we hier straks nog wel parkeren.

Inmiddels is men in Helmond begonnen met de ombouw van deze Konmar tot één van de allergrootste Albert Heijn Supermarkten van Nederland. Namelijk een echte XL-store.... De verwachting is dat deze half januari de poorten gaat openen. Tot nu toe was het heerlijk om op zaterdag even de stad in te gaan in combinatie met wat boodschapjes. Parkeren op dit terrein was ideaal. Ben reuze benieuwd hoe de nieuwe AH dit straks gaat aanpakken? Of zullen we dan zoals in de rest van het centrum óók voor elke 10 minuten parkeren moeten betalen?

In ieder geval was dit een fantastische ochtend!

Een bijdrage van Ad

1 opmerking:

Sassefras zei

Aha! Een mede 'last minute shopper' :)
Ik was er ook nog die laatste zaterdag. De winkel was leeg, op wat witte plastic zakken en een enkel product hier en daar in de schappen.
De witte zakken moesten €10,00 kosten, maarhadden een onbekende inhoud. Bi de kassa ging de 50% er echter nog wel af!
Ik schraapte zelf nog wat dingen van de planken en vond nog wat haarspeldjes en dergelijke.
Een medewerkster bood mij aan het in een wiite tasje te doen (dus uiteindelijk €5,00) en deze nog aan te vullen met wat ik wenste.
Prima!
Al met al had ik een goed gevuld tasje voor €5,00 èn een GRATIS brood :)
Inderdaad... dat is heerlijk winkelen!