zondag 3 december 2006

Anne-Sofie wint Franse prijs


Helmond - Anne-Sofie is de winnaar van de La soirée Française Dr.Knippenbergcollege. Zij neemt daarmee de trofee over van Marlotte die vorig jaar de eerste prijs in de wacht sleepte.

Anne-Sofie met haar vertolking van Et voila qu’elle aime uit de musical Romeo et Juliette.

La soirée Française Dr.Knippenbergcollege is een jaarlijks terugkerend evenement.
Het evenement - oorspronkelijk een initiatief van de Alliance Française des Pays-Bas – heeft tot doel om de Franse taal en cultuur te promoten. Deelnemers zijn leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege. Zij moeten een act geënt op de Franse taal en/of cultuur presenteren. Dat kan een lied zijn of een stuk cabaret. Het maakt eigenlijk niet uit zolang het maar Franstalig is.

 Marlotte zong samen met klasgenootje Rianne het beroemde ‘Flower Duet’ van Charlotte Church.Aan de piano begeleid door Ad.

De avond geldt tevens als een soort voorronde. De winnaars kunnen zich inschrijven voor de latere finale in maart volgend jaar in Amsterdam. Afgelopen donderdag was het weer zo ver. Iedereen herinnerde zich nog Marlotte de supertrotse winnaar van het Franse spektakel in 2005 met haar indrukwekkende vertolking van het ontroerende lied Hymne a l’amour van Edith Piaff. Ook deze avond had weer een prachtige winnaar. Anne-Sofie won met het prachtige lied Et voila qu’elle aime uit de musical Romeo et Juliette. Haar indrukwekkende vertolking zat vol dynamiek, tederheid en felheid.

 De voorzitter van de jury overhandigt Anne-Sofie haar welverdiende eerste prijs .

Het was dan ook volkomen terecht dat de jury Anne-Sofie na afloop uitriep tot winnaar van deze editie van ‘La soirée Française’. Marlotte deed dit jaar ook weer mee. Samen met klasgenootje Rianne zong zij het beroemde ‘Flower Duet’ van Charlotte Church. Ook van de uitvoering van dit nummer was de jury onder de indruk. Zij kregen uiteindelijk de tweede prijs uitgereikt.
We kunnen met recht trotst zijn op al dat talent in de familie.

Nellie stuurde dit filmpje van haar dochter ter aanvulling.

Een bijdrage van Ad

Geen opmerkingen: