donderdag 10 september 2009

Str/ke moet je zien


Utrecht – Na zijn pensionering geniet Pete Oldman van een leven met kleine hoogtepunten. Hij rookt met plezier een sigaartje en is dol op zijn goudvis. Alles gaat naar wens. Daarin komt verandering als zijn seniorenwoning wordt voorzien van een zeer moderne bewakingscamera. Het leven ziet er voor Pete ineens heel anders uit. Zijn eenvoudige pleziertjes lijken nu opeens illegaal. Bij iedere overtreding krijgt een mysterieuze voortgangsbalk er weer een streepje bij. Pete zoekt de confrontatie, maar moet zich tenslotte toch onderwerpen en meedoen in het nieuwe systeem. Maar de camera besluit dat er hij niet zo gemakkelijk van af komt en neemt het heft in handen.

 Acteur Bert Luppes als Pete Oldman.

Dit is het verhaal van de nieuwe korte film ‘Str/ke’, van Jonas Klinkenbijl en Floris van der Weijden die op het aanstaande Nederlands Filmfestival 2009 in Utrecht in première gaat. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door acteur Bert Luppes die dit jaar voor de tweede keer genomineerd is voor een Louis d’Or. Ditmaal voor zijn rol in het toneelstuk "De geit of, Wie is Sylvia?".
Floris zegt over de film: “Ik ben trots dat Str/ke geselecteerd is om in première te gaan op het Nederlands Filmfestival 2009. Jonas en ik zijn de afgelopen maanden volop met de film bezig geweest en ik hoop dat veel mensen komen kijken naar onze eerste film”.
Dat lijkt me een goed plan. Strike is te zien op zaterdag 26 September in City 1 in Utrecht om 21:00 en op dinsdag 29 September in LHC in Utrecht om 20:00 uur. De film draait in een blok van 8 korte films. Strike is de laatste film. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de web-site van het Nederlands Filmfestival. Het lijkt me duidelijk. Str/ke moet je zien.

Geen opmerkingen: