zondag 13 september 2009

Bert Luppes wint Louis d'Or


 Bert Luppes in de film Str/ke.Delft – Bert Luppes, de acteur die de hoofdrol speelt in de korte film Str/ke van Floris van der Weijden en Jonas Klinkenbijl, heeft vandaag zijn tweede Louis d'Or gewonnen. De Louis d'Or is de belangrijkste toneelprijs voor de beste mannelijke hoofdrol van het seizoen. Luppes kreeg de prijs voor zijn rol van architect Martin in het stuk 'De Geit of, Wie is Sylvia'. ”Een volkomen idioot thema volkomen geloofwaardig maken. Luppes werkt in zijn rol toe naar een prachtige ommekeer van verbijstering naar zekerheid'', aldus de jury. In de voorstelling van het Onafhankelijk Toneel beleeft een man een romance met een geit. Zijn eerste Louis d'Or kreeg Luppes in 2003 voor zijn rol van Hugo Vermeersch in Vrijdag, een voorstelling van ZT Hollandia.
In de film Str/ke speelt de bekroonde acteur de rol van Pete Oldman. Een gepensioneerde man die in conflict komt met een bewakingscamera. Lineke Rijxman is de winnaar van de Theo d'Or, de belangrijkste prijs voor een vrouwelijke hoofdrol.

1 opmerking:

Floris zei

Ik heb Bert vorige week zien spelen in 'De geit of, Wie is Sylvia'. En ik kan vertellen dat hij een terechte winnaar is van de Louis d'Or.

Nu is het wachten op dat Gouden Kalf voor zijn rol van Pete Oldman in de korte film 'Strike'...