woensdag 23 september 2009

Abel zwaait niet

Veldhoven - Kleine kindjes worden groot (hoe vaak ben ik een 'belevenissen' al begonnen met deze uitspraak?). Abel gaat sinds drie weken naar de peuterspeelzaal. Toen zijn zussen weer naar school gingen, mocht Abel eindelijk ook naar 'school'. Op de foto's van de eerste dag ziet hij er superstoer uit. De juf zijn tas met inhoud laten zien, meteen met de autootjes spelen en natuurlijk een echt werkje maken!


Totdat mama wegging: hartverscheurend huilen doorkliefde de peuterspeelzaal. Daar keek overigens geen kind van op. Knuf werd erbij gehaald en gelukkig was mama er na een half uur al weer. De keer erna werd het nog dramatischer, want mama bleef veel langer weg en knuf zat niet in de tas.


Op de een of andere manier was die knuf er plotseling toch... Dat scheelde wel. Nu moet hij nog wel huilen als ik wegga, hij weigert te zwaaien naar mij, maar daarna gaat hij heerlijk spelen.


En: al voor de zomervakantie was ons ventje volledig zindelijk! Natuurlijk gebeurt er nog wel eens een ongelukje, maar hij is op de peuterspeelzaal al een voorbeeld voor andere kindjes!
Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: