vrijdag 18 september 2009

Contente Mens in Eersel


Eersel – Corien lost elke dag de puzzel op in de krant. Het doet er niet toe welke krant. Zodra ze een puzzel ziet, grijpt ze haar pen en lost het enigma op. Daar laat ze het niet bij. Daarna pakt ze de telefoon en belt de oplossing door naar de betreffende puzzelredactie. Met enige regelmaat levert dat een prijsje op.

drie in een hangmat

De komende week zitten we daarom in Recreatiecentrum Ter Spegelt in Eersel. Het is de prijs voor een sudoku. De prijs bestaat uit een accommodatie voor vijf personen. ”U krijgt van ons de VIP-behandeling”, beloofde de juffrouw van het centrum die Corien belde.
Om die vijf plaatsen te vullen, vroeg Corien hulp aan Nienke, Dieuwertje, Benthe en Sietske. In toerbeurt komen ze logeren. Eersel ligt in het hart van de Kempenstreek vlak bij Veldhoven. De Kempen staan bekend om hun acht zaligheden. Ze noemen zich zelf hier de parel van de Kempen. Op de markt van het plaatsje staat een beeld van iets dat er in onze tijd niet meer is en daarom de moeite waard om te vereeuwigen: de ‘Contente Mens’. Het beeld is gemaakt door Richard Bertels.

Drie in een hangmat

Zijn motivatie om het beeld te maken is de stelling dat de contente mens een uitstervend ras is. Ik zou me geen zorgen maken. Komende week zijn er zeker weer zes exemplaren van de contente mens in Eersel te zien.

Geen opmerkingen: