donderdag 3 september 2009

Naar Shakespeare’s Country

Condicote – Alle Nederlanders, nou ja bijna allemaal, weten wat er is gebeurd op 10 juli 1584. Inderdaad op die datum is Willem van Oranje vermoord. De Engelse hebben ook zo’n datum. Het is 23 april 1564. Het is de dag dat in een mooi vakwerkhuis in Stratford-upon-Avon William Shakespeare werd geboren. Hij bleef er wonen tot 1587 en belandde uiteindelijk in Londen. We verblijven deze weken in de Cotswolds op de grens van Shakespeare’s Country. Hier is Engeland op z’n mooist. Er is hier alles te vinden wat de bezoeker van dit land kan bekoren. Historie en cultuur, prachtige landschappen, grote steden zoals Birmingham en Coventry, kleine marktplaatsjes en schilderachtige dorpen, ruines van abdijen en kastelen, maar ook kastelen zoals Warwick Castle die de geschiedenis ongeschonden zijn doorgekomen. Het kenmerkendst van dit alles is misschien wel dat je er eenmaal bent geweest, je altijd wilt terug komen.
Abel en ik vonden de foto’s goed geschikt als decor voor een eigen plaat.

Wij kwamen vandaag terug in Stratford-upon-Avon. Voor de volwassenen was het een hernieuwde kennismaking. Van de kinderen werd het hart nu voor het eerst veroverd. Het is geruststellend om te zien dat er weinig is veranderd. Goed er is een nieuwe voetbrug over de Avon, maar die werd door iedereen als een aanwinst gezien. Het Royal Shakespeare Theatre waar de Royal Shakespeare Company (RSC) speelt, wordt uitgebreid en aangepast.
Voor het geboortehuis van Shakespeare.

De schutting die om de werkplaats is gezet, is opgeluisterd met foto’s uit hier opgevoerde toneelstukken van Shakespeare. Abel en ik vonden het mooie foto’s. Heel goed geschikt om als decor te gebruiken. Van het theater wandelden we naar het geboortehuis van de grote dichter en toneelschrijver. Het was er niet eens erg druk. Ik maakte een foto van een Amerikaans echtpaar met het huis als decor. Op haar beurt maakte de vrouw een plaatje van ons groepje voor het geboortehuis van de grote Bard.

Geen opmerkingen: