zaterdag 12 september 2009

Experiment geslaagd


Condicote – Het laatste stukje van de terugreis uit Engeland dat we gezamenlijk aflegden was erg comfortabel. We zaten op de veerboot vanuit Dover naar het vasteland van Europa. In ons eigen hoekje lazen de volwassenen een krant, dronken een kopje koffie of keken peinzend over de golvende zee naar de opdoemende kust. De kinderen hebben aan boord ook allerlei manieren om zich te vermaken.

Een vriendelijke mevrouw maakte van ballonen leuke beesten.

Ze hebben hun eigen vertier bij zich in de vorm van boekjes, kleurplaten e.d., maar ze kunnen ook spelen in de speciale speelplaats bij het restaurant. Daar kunnen ze klauteren en klimmen dat het een lieve lust is. Op het dek waar wij zaten, kregen we bovendien bezoek van een vrolijk geklede mevrouw met een tas nog lege ballonnen. De kinderen mochten kiezen wat voor soort ballon ze wilden. Ze behoefden slecht een dier te noemen en de ballonnenvrouw maakte er een voor ze. Abel was het eerst aan de beurt. Hij wenste een oranje giraffe. Emma wilde een bloem en Nienke koos een rose poes. Dieuwertje stelde de ballonnen blazende mevrouw wel op de proef. Zij vroeg om een vlinder. Die had de vrouw nog nooit gemaakt.

Iedereen kreeg het dier naar keus.

“Het wordt een experiment”, zei ze. Het lukte haar na enige gepruts om een fraaie blauw/gele vlinder te fabriceren.
“Het experiment is gelukt”, constateerde Dieuwertje tevreden.
Kort daarna arriveerden we in de haven. De ballon van Nienke was toen reeds geknapt. Alleen het hoofdje was nog heel.
“Het is nu een roze regenworm met een waterhoofd”, vond onze oudste kleindochter. Eenmaal van boord gingen we allen ons eigen weg. Saskia & Sander kozen een route naar Brabant en wij tuften naar de Prinsenstad.

Geen opmerkingen: