zondag 13 september 2009

Er vallen gaten


Delft – Telkens als ik de stad in fiets, zie dat er stapje voor stapje, maar wel onverstoorbaar,wordt doorgewerkt in de Spoorzone. Er is al veel gebeurd. Er is grondonderzoek gedaan, gebouwen zijn klaargemaakt om gesloopt te worden, bomen zijn verplaatst en er zijn proefboringen uitgevoerd. Deze en volgende maand zijn het Bacinol, de Houttuinen, de Van Leeuwenhoeksingel en Serpo aan de beurt voor sloop. De dansschool van Wesseling was deze week als eerst aan de beurt. De sloop wordt zichtbaar, er vallen gaten.

Trambanen en rijbanen worden omgelegd.

Aanstaande maandag wordt de trap van Sociëteit Phoenix verwijderd. De trap ligt zo dicht bij de bouwput die er straks komt dat deze tijdelijk ergens anders wordt opgeslagen. Ook dit moest natuurlijk worden voorbereid. Monumentenzorg heeft de trap eerst geïnspecteerd zodat de trap straks in dezelfde staat kan worden terug geplaatst als hij is aangetroffen. Compleet met bier- en braakvlekken, neem ik aan. Zo’n trap moet historisch correct blijven. Daar hechten we aan in Delft.
Gisteren zag ik dat er nu wordt gewerkt aan het omleggen van rijbanen en trambanen in de Phoenixstraat. Ook de eerste bouwketen zijn verrezen.

Geen opmerkingen: