dinsdag 16 september 2008

Zonsondergang in Porto

Porto – Overal gaat ’s morgens de zon op en overal ter wereld gaat hij ’s avonds weer onder. Dat is hetzelfde in Delft, Helmond, Amsterdam of Porto. De hemel kleurt rood en het laatste zonlicht strijkt langs de huizen. Toch is het overal weer net even anders. Dat ligt niet aan de zon. Dat ligt aan de omgeving.

Zonsondergang in Porto.

Een zonsondergang is misschien wel het meest gefotografeerde onderwerp ter wereld. Iedereen die een camera in handen heeft en de zon ziet zakken, maakt een foto. De rood kleurende hemel werkt compulsief op fotografen. Dat is ook niet zo gek, want ondanks het feit dat het dagelijks terugkeert, blijft het een prachtig natuurverschijnsel.

Zonsondergang in Porto.

Corien & ik zien de zon de komende week ondergaan en opkomen in Porto. Net als in Delft, maar toch weer heel anders. Komt dat omdat het heerlijk warm is? Komt dat door het verrukkelijke glaasje port dat ik drink terwijl ik er naar kijk? Corien weet het antwoord. “Het gaat niet om de zonsondergang. Het gaat om de sfeer van het moment”, zegt ze. Ik knik en voeg daaraan toe: “En om het gezelschap. Een zonsondergang moet je delen.” Daarom delen we deze ook met jullie.

Geen opmerkingen: