zondag 14 september 2008

Taptoe Delft vrolijk van start

Delft – Sinds 1996 kent Delft weer een taptoe. Niet langer zoals tot midden jaren zeventig traditioneel was een militaire taptoe, maar eentje met uitsluitend top burgerkorpsen uit binnen- en buitenland. Gisteren en vandaag zijn 22 muziekkorpsen en een showgroep te gast in de Prinsenstad. Zij verzorgden gisteravond een sfeervolle taptoe en doen dat ook vandaag ongetwijfeld weer. Voorafgaand aan de taptoe was er in de Delftse binnenstad een sfeervolle streetparade waaraan alle korpsen deelnamen.

 Spielmannszug SZO uit Oberlichternau (Duitsland).

Dat betekent dat tussen de 700 en 800 muzikanten door het centrum van Delft trokken. Voor de toeristen een prachtige gelegenheid om plaatjes te schieten. Vanwege de brand die enige tijd geleden uitbrak in het gebouw van Bouwkunde van de TU was het sportcentrum van de universiteit dit jaar niet beschikbaar voor de opvang van al die muziekanten, hun materiaalwagens en bussen. Gelukkig hielp het Mondriaan College aan de Brasserskade de organisatie uit de brand. Daar bleek voldoende ruimte om de opvang over te nemen en werd op die manier de Streetparade gered.

Muzikant van Spielmannszug SZO uit Oberlichternau (Duitsland).

De Taptoe Delft wordt dit jaar voor de zesde keer op deze manier georganiseerd. Het is ondanks zijn korte bestaan nu al de grootste openlucht taptoe van ons land en werd in 2006 ook al uitgeroepen tot “Beste taptoe van Nederland”. Hoogtepunt dit jaar is ‘Het Delfts Showspektakel’ dat bestaat uit een vlaggenshow, een slagwerkstuk en de Ouverture 1812. Deze twintig minuten durende show wordt uitgevoerd door uitsluitend Delftse orkesten en showgroepen. Op de foto marcheert Spielmannszug SZO uit het Duitse Oberlichternau tijdens de Streetparade langs het publiek in de Choorstraat. Het Duitse muziekkorps - in uniformen dat veel lijkt op die van de Noorse Nationale Koninklijke Garde - viel op door een bijzonder strakke exercitie.

Geen opmerkingen: