donderdag 18 september 2008

Culturele vissersstad

Porto – In 1996 werd Porto in de lijst van het Unesco-werelderfgoed opgenomen. Na één dagje begrijpen we al waarom. Het oude centrum van deze stad is een opeenstapeling van kerken, kapelletjes en monumenten verbonden door hoge smalle straatjes. Tel daar nog eens bij op dat de stad een eeuwenoude wijntraditie kent en je heerlijk kunt genieten van verrukkelijke verse vis die bijna rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan op je bord belandt dan begrijp je waarom wij kozen voor een weekje in een van Portugals oudste steden.

Met de Douro op de achtergrond.

We lieten de reisgids steeds achter in het hotel en doken op goed geluk de smalle straatjes in. Steeds opnieuw heb je een ander uitzicht over de stad en de rivier. Een vriendelijke inwoner van deze culturele vissersstad wilde wel even een foto van ons maken. Want ook al begrijpen ze ons niet altijd, ze zijn heel vriendelijk.

Ponte de Dom Luís I.

We wandelden langs de Douro tot de ijzeren Ponte de Dom Luís I, gemaakt door een leerling van Gustav Eiffel. De brug bestaat uit twee verdiepingen die door een stalen boogconstructie met elkaar zijn verbonden. We wandelden 70 meter boven het water over het bovenste wegdek naar de overkant en genoten van het adembenemende uitzicht over de rivier.

Geen opmerkingen: