zaterdag 13 september 2008

Voor de Spaanse kindervriend


Valle del Mañan, Reserva, Alicante.Delft – Het wordt steeds moeilijker om wijn te vinden die aan mijn omfietswijncriterium voldoet: een goede waardering in de supermarktwijngids en toch minder dan €3. Toch heb ik er weer eentje voor jullie.
Het is de Valle del Mañan, Reserva, Alicante van de Plusmarkt. Deze wijn is gemaakt van de Monastrell, een stoere druif die een karakteristiek rood oplevert. Het woord Reserva houdt in dat de wijn een jaar op eikenhouten vaten heeft gerust en nog twee jaar op fles heeft gelegen. Dat eikenhout geeft aan deze wijn met veel rijp zwart en rood fruit een fijne hint van vanille.
Deze Spaanse tinto kost normaal € 3,99, maar duikt door de aanbieding onder de magische grens van €3. Je moet er dan wel zes halen. Een doos van zes flessen gaat deze maand van €23.94 voor €17.45. De aanbieding duurt de hele maand, dus je kunt op je gemak een paar keer op en neer fietsen. Dan heb je genoeg in huis tot de Spaanse kindervriend weer langs komt. Dan kun je hem een glaasje van eigen bodem offreren.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: