zondag 24 juni 2007

Nieuwe mijlpaal voor Delft


Delft – Het Reinier de Graaf gasthuis in Delft is het oudste ziekenhuis van ons land. Het bestaat reeds 755 jaar. In die lange geschiedenis van het ziekenhuis komt nu een nieuwe mijlpaal in zicht. Aan de Reinier de Graafweg zijn de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in volle gang.

 Het nieuwe complex zal verrijzen op het parkeerterrein tussen de reeds bestaande Bethel- en H-gebouwen.

Het nieuwe ziekenhuis komt in een modern gebouw dat optimaal is ingericht en erg patiëntvriendelijk is, belooft de huidige directie van het ziekenhuis. Het aanzien van de Reinier de Graafweg zal door de nieuwbouw drastisch veranderen. Het nieuwe complex verrijst op het parkeerterrein tussen de reeds bestaande Bethel- en H-gebouwen. Alle afdelingen en poliklinieken die bij elkaar horen, komen in één gebouw. Het totale complex bestaat uit negen kleine gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een overdekte straat. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis hierdoor toch een kleinschalige en aangename sfeer behoudt.

 Het nieuwe ziekenhuis moet er 2010 zo uitzien.

Nog dit jaar zal de eerste paal worden geslagen. Het nieuwe ziekenhuis moet in 2010 helemaal klaar zijn. De zorg in ziekenhuizen is de laatste decennia sterk veranderd. Dat vindt zijn weerslag in het nieuwe gebouw. Er komen dan ook minder bedden, maar meer ruimtes voor kortdurende behandelingen. Er komt ook een aparte vleugel voor vrouw en kind. Omdat alles op steenworp afstand van onze woning gebeurt, volgen wij het totale proces van dichtbij.

Geen opmerkingen: