dinsdag 5 juni 2007

Kopen voor het goede doel


Helmond – Afgelopen zondag werd weer de jaarlijkse vlooienmarkt gehouden op het terrein van stoffenhandel De Greef in Stiphout. Els, Corien en Monique bevonden zich ook dit jaar weer onder de vele tientallen vrijwilligers die de kooplustige mensenmassa het hoofd moest bieden.

Els aan het werk als verkoopster .

Het goede doel van dit jaar is de Stichting Cliniclowns. Door het optreden van de clowns kunnen ernstig zieke kinderen even aan iets anders denken dan hun ziekte. Al het geld dat met de verkoop van de vrijwillig afgestane goederen wordt opgehaald gaat naar dit goede doel. Ook dit jaar waren weer heel wat tweedehandse spullen afgestaan door de inwoners van Stiphout. Om precies halfelf ging de poort van het terrein open en mochten de mensen hun keus maken. Niet alleen verkopen ook kopen behoort natuurlijk tot het plezier van de markt.

Benthe laat heel trots aan oma Corien haar zojuist verkregen fiets zien.

Kopen behoort voor veel vrouwen tot hun favoriete hobby’s. Het is nog veel leuker als je mag kopen voor het goede doel. “Heb ik dit nodig?” is een vraag die consequent wordt beantwoord met: “Acht wat geeft het, het is voor het goede doel”. Na afloop moest het busje van Ad & Els twee keer een ritje maken om alle spulletjes naar huis te brengen. Daar werd in het warme avondzonnetje alles door de dames verdeeld.

Verkoopsters Corien & Els verdelen de buit na afloop.

Na de verkoop van de tweedehandse spullen bleef slechts wat rommel over. Voor de afvoer hiervan stelde de gemeente Helmond ook dit jaar een gratis container beschikbaar. Wat de opbrengst is weet ik nog niet, maar in ieder geval zullen er weer een aantal clowns in de gelegenheid kunnen worden gesteld om het ziekenhuisleven voor ernstig zieke patiëntjes wat vrolijker te maken.

Geen opmerkingen: