zaterdag 16 juni 2007

Benthe roetsjt


Delft – Lezen is de basis voor leren, lees ik een krant die als kop draagt “Zwijsen groeit met je mee”. Uitgeverij Zwijsen schijnt de leesspecialist in het basisonderwijs te zijn. Althans dat zeggen ze zelf in deze krant. De krant is gemaakt voor leerkrachten en staat vol met allerlei producten die de uitgever maakt ten behoeve van de leesontwikkeling van kinderen. De kinderen van tegenwoordig leren niet meer lezen met aap, noot, Mies maar via maan, roos, vis. Ik kom dit alles te weten door deze krant die ik van Benthe heb gekregen.

Benthe leest in ‘haar’ krant.

Fotomodel Benthe staat namelijk zelf op de voorkant van de krant. De voorpagina van de krant toont een getekend huis. In elke kamer zie je kind dat bezig is met een of andere activiteit die bij de leeftijd hoort. Benthe glijdt van een glijbaan.
“Dat was nog aardig moeilijk voor Benthe”, legt Saskia uit. “Ze moest op een krukje zitten in een helemaal witte omgeving en net doen alsof ze van een glijbaan roetsjte”, gaat Saskia verder.

Benthe roetsjt van een getekende glijbaan.

Het ging Benthe uiteindelijk goed af, zie ik op de voorkant van de krant. Ook op de internetsite van Zwijsen figureert mijn kleindochter. Ze springt en glijdt ook daar van de glijbaan.

Geen opmerkingen: