maandag 11 juni 2007

Bloemen in de wind


Delft – De twintigste editie van de Mooi Weer Spelen, het jaarlijkse Delftse theaterfestival, had over het mooie weer niet te klagen. Vrijdagavond spetterde het nog wel even, maar op zaterdag en zondag waren de weergoden de deelnemers en bezoekers van het festival genadig en scheen er meestal een heerlijk zonnetje. Het begon in 1988 met een piepklein straattheaterfestival om de 400ste verjaardag van de Boterbrug te vieren.

Corien in gesprek met Marieke.

Het eerste festival was een overdonderend succes en men ging het jaar erop door. Inmiddels is het uitgegroeid tot festival met nationale en internationale toppers. Het festival trekt, in het tweede weekend van juni, steeds weer ruim 50.000 bezoekers. Ook wij trokken de stad in om de bonte stoet van artiesten met hun wervelende acts te zien. De stad was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van de zinderde creativiteit die over de stad werd uitgegoten. Je kunt aan de hand van de festivalkrant een route uitstippelen, maar wij houden er van om op de bonnefooi door de straten, pleinen en parken te trekken.

Marlotte.

Slechts een attractie stond in onze krant dik omlijnd. Daar begonnen we zondagmiddag dan ook mee. De hele middag werden in de Doelentuin de creatievellingen van T-A-K omringd door kinderen, mama’s, papa’s en grootouders.

Anne-Sofie.

De kinderen verzamelden kleine objecten zoals bloemblaadjes, bamboe, vliegerpapiertjes, kralen en belletjes. Al die verzamelde schatten werden door de enthousiaste kinderen met de hulp van (groot)ouders aan een touw geregen. Die zelfgemaakte kettingen hingen de kinderen aan lange waslijnen die door de mensen van T-A-K tussen de takken van de bomen in het park waren gespannen. Er ontspon zich zo een lang en kleurig kunstwerk boven het groen van de grasvelden.

Oma helpt met het maken van de ketting.

Later mochten de kinderen de zelfgemaakte kettingen ophalen en mee naar huis nemen. Dat was niet alles. Uit twee levensgrote bloemvazen staken de versierde hoofden van Marlotte en Anne-Sofie. De twee bliktrekkers van T-A-K bliezen opgetogen hun bellen tussen de vrolijke mensen. Wat dat wel heel duidelijk de mensen, kleine en grote, genoten volop de door T-A-K geboden act.

Er werd veel gelachen vandaag.

Na ons bezoek aan de Doelentuin trokken Corien & ik de stad in om de rest van het spektakel mee te maken. We bewonderden de mobiele visuele acts van het Abacus Theater. Zij reden in reusachtige voertuigen die uit de boeken van Jules Verne waren ontsnapt. We besteedden ook even wat tijd aan de Getemde Wolk en genoten samen van Ouvert pour Inventaire. Twee lijpe magazijnmeesters die niets anders doen dan inventariseren. Een geweldige muziekdoos geeft nog wat kleur aan hun grijze bestaan. Niet alleen in de Doelentuin waren er bloemen. Elders kwamen we drie prachtige bloemenfeeën tegen. Hun toverspreuk bleek ‘vertrouw de kracht van bloemen’. Ze deden er dan ook alles aan om de bezoekers te vermaken en op te vrolijken.

Er viel veel te fotograferen.

Er was heel veel te fotograferen deze dag. Klik hier voor een foto-impressie van de dag hier.

Geen opmerkingen: