woensdag 20 juni 2007

Nieuwe bijdragen aan het kleed


Delft – Niet alleen in hotels, herbergen e.d. vind je een gastenboek. Ook veel ‘particulieren’ vinden het leuk om in een gastenboek een opmerking van hun gasten te lezen. Corien & ik hebben onze eigen variant van het gastenboek. We hebben geen boek, maar een kleed. Onze gasten laten daar niet allen hun naam, maar ook een kleine tekening op achter. Dat doen ze overigens alleen de eerste keer als ze in Delft te gast zijn. Anders is het kleed wel erg snel vol. De eerste bijdragen aan het kleed stammen uit 1980. Afgelopen zaterdag hebben weer enige gasten hun merkteken op het kleed achter gelaten. Sommige daarvan waren zeker niet voor de eerste keer in Delft te gast, maar het was er nog nooit van gekomen. Andere waren er wel voor de eerste keer. Ze kregen overigens allemaal hulp van hun mams of een tante. Benthe, Sietske, Roan, Sven en Marlynn hebben allen een bijdrage geleverd aan het kleed en zelfs Karsten heeft in de euforie van het moment een paar krassen op het kleed achtergelaten.

Marlynn heeft alleen oog voor de fotograaf.

De kleine Marlynn had meer oog voor de fotograaf dan voor de tekening die zij op het kleed achterlaat. Moeder Maartje en tante Jolijn leggen de contouren van haar handje vast op het kleed. Roan, Sven, Benthe en Sietske hadden die hulp niet nodig. Zij maakten zelf een tekening.

Ze staan bij elkaar.

Je ziet op dit fragment van het kleed dat Corien de vrachtauto van Roan en het handje van Marlynn reeds heeft geborduurd. De andere kunstwerkjes moet ze nog onder handen nemen. Vlakbij het handje van Marlynn zie je het handje dat haar tante Janneke in 1986 op het kleed achterliet en daarboven de kindertekening van moeder Maartje.

Geen opmerkingen: