vrijdag 29 juni 2007

Hier en daar een buitje


Londen – Het belangrijkste tennistoernooi ter wereld wordt sinds 1877 gespeeld op het 'heilige gras' van het Wimbledonpark in Zuid-Londen. Het start traditioneel zes weken voor de eerste zondag in augustus. Dat betekent dat het meestal eind juni begint. Er komen ongeveer een half miljoen bezoekers in de twee weken dat het toernooi duurt. Hoewel daar wel buitenlandse toeristen bij zijn, zijn het merendeel van de bezoekers toch steeds de beschaafd applaudisserende Britten zelf.

Carol Kirkwood spreekt vaaf Wimbledon met de studiopresentatoren.

Jammer voor hen dat gisteren de laatste Britse vrouw (Katie O’Brien) en de laatste Britse man (Tim Henman) werden uitgeschakeld. De laatste doet al veertien jaar mee aan het toernooi, maar bereikte nog nooit de finale. De 32-jarige Brit zei na afloop dat hij het volgend jaar opnieuw gaat proberen. Ik kijk lang niet naar alle wedstrijden, maar genoot toch wel van het feit dat Michaëlla Krajicek nu ook de derde ronde heeft bereikt. Het is voor het eerst in vijf jaar dat er weer een Nederlandse in de derde ronde van Wimbledon staat. Het was overigens onze Michaëlla die de Britse Katie naar huis stuurde.

 Carol Kirkwood op Wimbledon.

Tussen de bedrijven door pik ik hier en daar wat wedstrijdmomenten mee, maar mijn tennisdag begint steeds met Carol Kirkwood. Zij is dagelijks in het Zuid-Londense tennispark te vinden. Niet om te spelen, maar om het weer te voorspellen. Carol is de BBC weather forecaster van het Breakfast nieuwsprogramma. Zoals ik jullie al eerder liet zien, doet zij haar voorspellingen altijd vanaf locatie. Dus is zij natuurlijk nu te vinden in de buurt van het ‘heilige gras’. Ook vandaag voorspelde ze overigens weer regen. Dat hoort ook een beetje bij de traditie van het toernooi.

Geen opmerkingen: