donderdag 17 augustus 2006

Jaar vertraging voor Vermeercentrum


Delft – Het Vermeercentrum aan de Voldersgracht is klaar. Toch gaat het nog niet open. Directeur Yvonne Nieuwenhuis zegt dat het centrum pas in april 2007, als het nieuwe internationale toeristenseizoen begint open gaat. Het huidige toeristenseizoen gaat dus helemaal verloren voor de nieuwe Delftse attractie. Aanvankelijk zou het centrum namelijk in april dit jaar al opengaan. Later werd dit oktober en nu schuift het dus weer op.

 Zo zag het St. Lucasgilde eruit in 1876.

In het pand, een replica van het gebouw van het St. Lucasgilde uit de tijd van Johannes Vermeer, komt een tentoonstelling over de beroemde Delftse schilder. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van allerlei interactieve media. Ook worden er spullen uit de tijd van Vermeer gebruikt voor de tentoonstelling. Het ligt voor de hand dat de bezoekers van het centrum ook kunnen kijken naar de omgeving met behulp van 17de eeuwse lenzen, kijkkasten en camera’s. Dat is immers een techniek die ook de schilder zou hebben gebruikt. Volgende maand gaat men beginnen met de inrichting van het centrum.

 Zo ziet het St. Lucasgilde eruit in 2006.

De organisatie maakt gebruik van de extra tijd om de uitgebreide en technisch geavanceerde tentoonstelling goed te testen. De directeur verwacht een paar weken voor de opening al wel open te zijn voor het publiek. Op die manier kunnen ze bekijken of alles zo overkomt bij het publiek als was uitgedacht en gepland. Het is de bedoeling dat het hele verhaal in anderhalf uur wordt verteld. Daarna kunnen de toeristen dan naar het Mauritshuis om de schilderijen van de beroemde Delftse meester te bewonderen.

Geen opmerkingen: