maandag 7 augustus 2006

Helemaal Hollywood

Delft – Het Varend Corso werd dit weekend voor de negende keer georganiseerd. Ook ik zocht een zonnig plekje langs het water en zag zo’n zestig uitbundig met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten voorbij varen. Het thema dit jaar was ‘Helemaal Hollywood’. De 80 kilometer lange route liep in drie dagen door zeven gemeenten. Dit jaar was de tocht voor het eerst verdeeld over drie dagen: een Rijnmonddag, een Westlanddag en een Delflanddag.
Harry Potter was ook present.

Ik was de laatste dag present en genoot met zo’n 240.000 mensen langs de route van dit kleurrijk evenement. De versierde boten werden afgewisseld met schuiten met muzikanten. Zij zorgden voor nog meer sfeer. Overal stonden langs de route feesttenten opgesteld waar de mensen allerlei verfrissingen en versnaperingen konden kopen. Tijdens het wachten op de versierde boten vonden er allerlei wedstrijden touwtrekken op het water plaats. Het was een dolle boel.
De masten van de boten moesten voor de vele bruggen in Delft wel steeds worden neergehaald.

Op de boten speelden de figuranten hun rol. Ik zal Marilyn Monroe, De Dikke en de Dunne, Charly Chaplin en Harry Potter voorbij glijden op het water.
Het Varend Corso trekt elkaar meer kijkers. Er zijn daarom plannen om volgend jaar nog verder Zuid-Holland in te varen. Wellicht vaart het in 2007 vanuit Delft door naar Leiden. Zo kunnen nog veel meer het kleur- en bloemrijk evenement op het water bewonderen.
 Op deze boot prijkte een schitterende Chevrolet Impala..

Ik hoorde van Marlijn, een van de deelnemers aan het Varend Corso, dat zij al in april begon met de voorbereidingen. “Er wordt maanden aan de boot gewerkt”, zei ze. “Het corso heeft ieder jaar een ander thema en dus moet we steeds iets nieuws verzinnen”, legde ze uit. “In maart en april tekende ik het ontwerp. In juni en juli gingen de decorbouwers aan de slag. Ongeveer een week voor de start, beginnen we met een aantal mensen met de finale opbouw. Pas op woensdag kwamen de bloemen aan de beurt. Dat kan niet anders met levend materiaal.”
Het resultaat is er dan ook naar. De boot oogstte ruimhartig applaus van het publiek op de oevers

Geen opmerkingen: