zaterdag 19 augustus 2006

Jazz in Delft


Delft – Het Jazz Festival Delft is het oudste jazzfestival van Nederland. Gisteravond ging het driedaagse festival weer van start in het centrum van de prinsenstad. Het is de tweeëntwintigste keer dat de pleinen en horecagelegenheden in de Delftse binnenstad worden overstroomd met jazzmuzikanten, zangers en zangeressen. Corien & ik waren natuurlijk van de partij. Het mag dan het oudste festival zijn, het is tegelijkertijd ook zeer vernieuwend. Dat blijkt wel uit de programmering.

Ronald Snijders Band. Jazzconcerten trekken niet alleen veel muziekliefhebbers, maar ook altijd veel fotografen. Ik was er een van.

Er is een grote verscheidenheid aan stijlen en invloeden. Dus geen oubollige dixielandbandjes, maar moderne jazz met funk, drum ’n base en Latijns-Amerikaanse invloeden. Wij gingen enkele podia af. We waren bij de Latin Jazz Stage op het Vesteplein en genoten daar van de ‘Aces of Syncopation’, op het grote podium op de Markt waren we bij ‘Havana Jazz 7’ en op de Beestenmarkt genoten we van de band van de in Suriname geboren Delftenaar Ronald Snijders. Hij is een geweldig swingende fluitist en een briljant improvisator. De uitvinder van wat hij zelf de Afro-Surinaamse kawinajazz noemt, bezorgde ons een spectaculaire show met heerlijke muziek. Klik hier en luister even naar zijn optreden.

Geen opmerkingen: