zondag 13 augustus 2006

Tien jaar kamermuziek in Delft


Delft – Het is vandaag de laatste dag van de tiende editie van het Delft Chamber Music Festival. Sinds Isabelle van Keulen tien jaar geleden neerstreek in het Museum het Prinsenhof heeft ook Corien als hoofdkassier elk jaar meegewerkt aan het succes van dit kamermuziekfestival. Zij was in deze jaren verantwoordelijk voor de kaartverkoop en de reserveringen. Dat was lang niet altijd even gemakkelijk. Muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland dromden samen voor haar desk om een plaatsje te bemachtigen. “Het leverde vaak heel hectische taferelen op en discussies in het Engels en Frans met de vele buitenlanders”, zegt Corien over deze periode. Ze herkent de vaste klanten nu wel. Het zijn Japanners – inderdaad met fototoestel - die elk jaar terugkeren. Net als vele Amerikanen, Fransen, Ieren, Britten en natuurlijk landgenoten. “Hele groepen mensen hebben in al die jaren nauwelijks een concert overgeslagen”, licht Corien toe.
 Corien bij de spandoeken over het Delft Chamber Music Festival.

Ook ik bezocht heel wat concerten in de Van de Mandelezaal. Dit jaar genoot ik van het concert op vrijdag. In het bijzonder van de fantasie in C gr.t. van Schubert. Sander en Saskia bezochten met Nienke en Dieuwertje op woensdag dit jaar het speciale kinderconcert. Ze waren erg enthousiast over de opvoering door Muziektheatergroep Venster van ‘De Chinese Nachtegaal’.
Niet alleen Corien viert haar tweede lustrum. Ook Isabelle van Keulen viert nog het tienjarige jubileum, maar neemt daarna afscheid. Ze draagt het artistiek leiderschap over aan collega-violiste Liza Ferschtmann. Corien blijft echter op haar post, want Van Keulens gouden formule heeft nog niets aan glans verloren. Het festival gaat op volle kracht door. In tien jaar passeerden vele bekende en onbekende kamermuziekcomposities de revue. Er zullen nog heel wat volgen.

Geen opmerkingen: