woensdag 2 augustus 2006

Sprookje langs het water


Kopenhagen – De hoofdstad van Denemarken is een levendige, kosmopolitische stad, die je het best lopend kunt verkennen. Dat bevelen de gidsen over Kopenhagen aan en dat vonden Corien, Els, Marlotte en Anne-Sofie ook. Er is zo veel te zien, daar moet je de tijd voor nemen. Kopenhagen wordt dan ook wel ‘de grootste kleine stad ter wereld’ genoemd. Dat klopt helemaal want alle bezienswaardigheden in deze metropool zijn te bewandelen. Met het boekje in de hand deden de vier dames dat. Ze lieten zich alleen van de wijs brengen door een enkele modezaak. ”Cultuur, vermaak en mode zijn een perfecte Deense combinatie”, volgens Els.

Lille Havfrue, de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen, aan de Langelinie, samen met Els, Corien en Anne-Sofie.

Hun tocht door de stad bracht hen natuurlijk ook op de Langelinie, de beroemde zeeboulevard langs de Sont. Hier staart een meisje dromerig over het water. Nee, ik heb het niet over Anne-Sofie die aan Robin denkt, maar over Den Lille Havfrue, de kleine zeemeermin. Haar sierlijke benen en vissenstaart rustend op een rotsblok aan de waterkant.

Lille Havfrue, de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen, aan de Langelinie, samen met Els en Marlotte.

Het beroemde werk van beeldhouwer Edvard Eriksen uit 1913 stelt de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen voor. Er zijn maar weinig beeldhouwwerken zo beroemd. Het bronzen beeldje wordt dan ook heel veel gefotografeerd. Ook de vier dames deden daar enthousiast aan mee.

Geen opmerkingen: