donderdag 3 augustus 2006

Voor elk wat wils in Tilburg


Tilburg – Er zijn heel wat redenen om naar de kermis te gaan. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de attracties. Verder is gezelligheid van de kermis een goede reden. “De kinderen vinden het zo leuk”, is ook een veel gehoord argument. Voor heel veel bezoekers van de kermis in Tilburg is er nog een reden: mensen kijken. Veel mensen bezoeken de Tilburgse kermis daarom ook het liefst op Roze Maandag. Monique en Adrie deden dat dit jaar ook. “Ik heb er erg van genoten. Je kijkt je ogen uit”, vertelde Adrie later.

De kermis in Tilburg is een carnavalsfeest met veel travestieten, leernichten en mannen met opmerkelijke bollingen.

Voor een verwoed fotograaf als hij is de kermis dan ook een fotoparadijs. Het is een extra reden om te gaan. Je kunt er hele mooie plaatjes schieten. Monique genoot ook van de beeldjes. “De mensen gaan er speciaal voor staan. Zodat je ze kunt bewonderen en fotograferen. Het zijn net beelden”, legde ze me later uit. De populariteit van deze dag bleek later ook uit de cijfers. Op de dag van het Tilburgse gay-evenement bezochten 300.000 mensen de Brabantse kermisstad. Het is een echt Brabants homofeest, want het lijkt nog het meest op een carnavalsfeest met veel travestieten, leernichten en mannen met opmerkelijke bollingen.

Er is voor elk wat wils ontdekt Monique.

Dit jaar trok de kermis in totaal 1,1 miljoen bezoekers. Een record! Toch vond Adrie het niet te druk: “Zodra je de stad binnenrijdt, word je met borden naar grote parkeerterreinen geloodst. Daar staan bussen klaar die je voor een paar dubbeltjes naar de kermis brengen. Prima geregeld”. De route is ruim drie kilometer lang en telt maar liefst 237 attracties. “Er is dus ook wat de attracties betreft voor elk wat wils”, zei Monique met een knipoog.

Geen opmerkingen: